Παροχες

Manual Therapy

Manual Therapy, Χειροπρακτική, ήπια Οστεοπαθητική

Η Ορθοπεδική Θεραπεία με Χειρισμούς (ΟΜΤ) είναι ένα ειδικό κομμάτι της Φυσικοθεραπείας για την αποκατάσταση των σκελετικών και νευρομυϊκών προβλημάτων, βασιζόμενη στον κλινικό συλλογισμό, χρησιμοποιώντας πολύ εξειδικευμένες τεχνικές προσέγγισης, που περιλαμβάνουν χειρισμούς & θεραπευτικές ασκήσεις.

Biomedical Acupuncture

Βιοϊατρικός Βελονισμός

Ο Βελονισμός είναι από τις αρχαιότερες θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στον πλανήτη. Στο Βελονισμό ιδιαίτερα λεπτές βελόνες τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του σώματος, γνωστά σαν “σημεία βελονισμού”. Στο βιοϊατρικό βελονισμό έγινε προσαρμογή του παραδοσιακού Κινεζικού βελονισμού πάνω στην σύγχρονη Δυτική Ιατρική.
Ενδείξεις:
– Ημικρανία
– Χρόνιος πονοκέφαλος
– Οσφυαλγία, Ισχιαλγία
– Αυχενικό, αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο
– Αρθρίτιδες– Ινομυαλγία
– Πάρεση προσωπικού, Νευραλγία τριδύμου
– Διάφορες άλλες μυοσκελετικές παθήσεις

Trigger Points – Dry Needling

Χρόνιος Μυοπεριτονιακός Πόνος και Ξηρά βελόνα Dry needling

Ο μυοπεριτονιακός πόνος ( myofascial pain ) είναι ένα πολύ συχνό κλινικό πρόβλημα. Χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση εντοπισμένου περιοχικού πόνου με ψηλαφητά επώδυνα σημεία εντός του μυός που καλούνται ‘ σημεία πυροδότησης πόνου’ trigger points. Η πλέον αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των trigger points είναι το dry needling ( μέθοδος της ξηράς βελόνας ).

Shockwave – Κρουστικά κύματα

Κρουστικά Κύματα – Shockwave

Τα κρουστικά κύματα είναι μηχανικά κύματα τα οποία δημιουργούν έντονες ταλαντώσεις στο εσωτερικό του σώματος. Έχουν ευρύ πεδίο εφαρμογών με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
– Χρόνιες τενοντοπάθειες
– Επασβέστωση του Υπερακανθίου
– Παγωμένος Ώμος
– Επικονδυλίτιδα
– Άκανθα πτέρνας
– Πελματιαία απονευρωσίτιδα
– Γόνατο του αθλητή ( Jumper’s knee )
– Τροχαντηρίτιδα
– Trigger points

Πελματογράφημα Στατικό – Δυναμικό

Πελματογράφημα Στατικό – Δυναμικό

Το πελματογράφημα πέρα από την ανίχνευση και καταγραφή προβλημάτων του άκρου πόδα, είναι ένα διαγνωστικό εργαλείο αξιολόγησης προβλημάτων ολόκληρου του σκελετού που μπορεί να οφείλονται στην κακή όρθια στάση και βάδιση. Η καταγραφή γίνεται σε σταθερή όρθια στάση αλλά και στη βάδιση όπου οι δυνάμεις και η εμβυομηχανική του ποδιού αλλάζει ριζικά. Επίσης κατασκευάζονται ορθωτικά πέλματα υποστήριξης και διόρθωσης του ποδιού.

Taping – kinesiotaping

Taping ( McConnell ) – Kinesiotaping

To Taping είναι μια μέθοδος όπου χρησιμοποιούνται ελαστικές ή σταθερές αυτοκόλλητες ταινίες για την μηχανική αποφόρτιση, υποστήριξη της πάσχουσας περιοχής ή ακόμη για την διόρθωση της εμβιομηχανικής της περιοχής και την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργίας της. ( Δεν περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες ).